3V3+2 החזקת כדור, תומך ושחקן שלישי
בשטח של 20x20 משחקים 3V3, כאשר לכל קבוצה יש שני תומכים בצידי השטח. נקודה נחשבת כאשר הקבוצה המחזיקה מוסרת לתומך, והתומך מחזיר לשחקן אחר ולא לשחקן שמסר לו. התרגיל מפתח קבלת החלטות, תנועה אחרי מסירה, יציאה מלחץ, פתיחת קווי מסירה ושימוש נכון בשחקן שלישי.

סקיצת התרגיל · 3V3
מטרה מרכזית
פיתוח החזקת כדור תחת לחץ תוך שימוש בתומכים חיצוניים, יצירת זוויות מסירה ושילוב שחקן שלישי לאחר מסירה לתומך.
ארגון התרגיל
מסמנים שטח ריבועי של 20x20 מטר. בתוך השטח משחקים 3 שחקנים נגד 3 שחקנים. לכל קבוצה מציבים שני שחקנים תומכים בצידי השטח, מחוץ לקו או על הקו, בהתאם לרמת הקבוצה. התומכים משחקים עם הקבוצה שלהם בלבד ונשארים בעמדות החיצוניות. הכדור מתחיל אצל אחת הקבוצות בתוך השטח. המאמן מחזיק כדורים נוספים מחוץ לשטח כדי לחדש מהר במקרה של יציאת כדור.
מהלך התרגיל
- 01המשחק מתחיל במצב 3V3 בתוך השטח.
- 02הקבוצה שמחזיקה בכדור מנסה לשמור על החזקה בעזרת מסירות, תנועה ללא כדור וזוויות תמיכה.
- 03שחקני הקבוצה יכולים להשתמש בשני התומכים שלהם בצידי השטח.
- 04נקודה נחשבת כאשר שחקן מוסר לתומך, והתומך מחזיר את הכדור לשחקן אחר מאותה קבוצה ולא לשחקן שמסר לו.
- 05לאחר נקודה, הקבוצה חייבת להמשיך להחזיק בכדור ולנסות לבצע מהלך נוסף עם תומך אחר.
- 06הקבוצה ללא הכדור לוחצת, סוגרת קווי מסירה ומנסה לחטוף.
- 07אם הקבוצה המגנה חוטפת, היא הופכת מיד לקבוצה המחזיקה ומשתמשת בתומכים שלה.
- 08המשחק ממשיך ברצף ללא עצירה לאחר נקודה, כדי לשמור על קצב, ריכוז ומעברים מהירים.
- 09לאחר סט קצר מחליפים בין שחקני הפנים לתומכים כדי שכל השחקנים יעבדו בתפקידים שונים.
דגשים למאמן
- 01השחקן עם הכדור צריך לסרוק לפני קבלה ולזהות תומך פנוי ושחקן המשך.
- 02המסירה לתומך צריכה להיות מדויקת
- 03חזקה מספיק ולרגל הנכונה.
- 04התומך חייב להיות מוכן לפני קבלת הכדור ולשחק מהר לשחקן שלישי.
- 05אסור שהשחקן שמסר לתומך יעמוד ויחכה לכדור חזרה; עליו לפנות שטח או לפתוח זווית חדשה.
- 06שחקנים ללא כדור צריכים ליצור קווי מסירה בזוויות שונות ולא לעמוד מאחורי שחקני ההגנה.
- 07הקבוצה המחזיקה צריכה להשתמש בתומך כדי לצאת מלחץ ולא רק כמסירה בטוחה.
- 08לאחר נקודה חשוב להמשיך לשחק מהר ולחפש תומך אחר
- 09בלי לעצור את המשחק.
- 10בהגנה יש ללחוץ את מוביל הכדור ולסגור במקביל את קווי המסירה לתומכים.
- 11הנגיעה הראשונה צריכה להכין את הפעולה הבאה ולא להכניס את השחקן ללחץ.
- 12יש לעודד תקשורת ברורה בין שחקני הפנים לתומכים.
שאלות הדרכה למאמן
- 01מה אתה צריך לראות לפני שאתה מוסר לתומך?
- 02למה התומך לא מחזיר לשחקן שמסר לו?
- 03איך השחקן שמסר לתומך יכול לעזור גם בלי לקבל את הכדור חזרה?
- 04מתי נכון להשתמש בתומך ומתי נכון להמשיך לשחק בתוך השטח?
- 05איך אפשר ליצור זווית מסירה חדשה אחרי מסירה?
- 06מה צריכה לעשות ההגנה כדי למנוע שימוש בתומכים?
- 07איך פתיחת גוף עוזרת לך לשחק מהר לשחקן שלישי?
- 08מה קורה לקצב המשחק אם השחקנים עומדים אחרי המסירה?
טעויות נפוצות
- ×השחקן שמסר לתומך עומד במקום ומחכה להחזרה.
- ×התומך מחזיר אוטומטית לאותו שחקן במקום לחפש שחקן שלישי.
- ×שחקנים ללא כדור לא יוצרים זוויות מסירה חדשות.
- ×המסירה לתומך חלשה או לא מדויקת ומאפשרת לחץ.
- ×קבלת הכדור מתבצעת עם גוף סגור ולכן קשה להמשיך מהר.
- ×הקבוצה המחזיקה משתמשת רק בתומך אחד ולא מחליפה צד.
- ×ההגנה רודפת אחרי הכדור ולא סוגרת את התומכים.
- ×לאחר נקודה המשחק נעצר במקום להמשיך ברצף.
- ×השחקנים מתקרבים יותר מדי לכדור ויוצרים צפיפות.
- ×אין תקשורת בין התומכים לשחקנים בתוך השטח.
וריאציות
- +הקלה: להגדיל את השטח ל-22x22 מטר. לאפשר לתומכים שתי נגיעות או יותר. לאפשר לתומך להחזיר גם לשחקן שמסר בשלבים הראשונים. להפחית את הלחץ ההגנתי בחצי הדקה הראשונה. לאפשר נקודה גם לאחר מסירה לתומך והחזרה חופשית לכל שחקן. להוסיף תומך ניטראלי נוסף אם הקבוצה מתקשה לשמור על הכדור.
- +העלאת קושי: להגביל את שחקני הפנים לשתי נגיעות. להגביל את התומכים לנגיעה אחת. להקטין את השטח ל-18x18 מטר. לקבוע שנקודה נחשבת רק אם הכדור עבר דרך תומך ואז לשחקן שלישי בנגיעה אחת. לחייב שימוש בשני התומכים לפני קבלת נקודה. להוסיף חוק שאחרי נקודה חייבים לשנות צד לפני נקודה נוספת. להגביל זמן החזקה ל-8-10 שניות להשגת נקודה. לתת נקודה להגנה על חטיפה ומסירה מהירה לתומך שלה.
הוסף את התרגיל למערך האימון שלך
תרגילים קשורים
עוד תרגילים שיכולים להתאים לאותו נושא או שלב אימון.

התרגיל מתבצע בשני מגרשים במקביל, כאשר בכל מגרש משחקים 3V3 עם תומך אחד שנמצא בשטח המעבר ומשחק רק עם אותו מגרש. הקבוצה שמחזיקה בכדור משתמשת בתומך כדי ליצור יתרון של 4V3, לפתוח זוויות מסירה ולתקוף את השערים הקטנים. התרגיל מפתח תיאום בשלישיות, ניידות, מסירה, קבלה, לחץ הגנתי ומעברים מהירים.

התרגיל מציב שלושה שחקני התקפה מול שלושה שחקני הגנה ושוער, במצב התקפי קרוב למשחק. שחקני ההתקפה נדרשים לרווח את המשחק, ליצור קווי מסירה, למשוך את ההגנה לצדדים ולזהות מתי ניתן לשחק כדור עומק לשחקן שנכנס מאחורי קו ההגנה. התרגיל מתאים לעבודה על תנועה ללא כדור, תזמון, מסירה לעומק וקבלת החלטות תחת לחץ.

תרגיל המשך לפיתוח אופציות תנועה בהתקפה במצב 3V3. התרגיל מציג שתי אפשרויות מרכזיות: כניסה של שחקן אגף לעומק בין מגן לבלם, או עקיפה מהירה אחרי מסירה לשחקן צד. אם תזמון המסירה לעומק התפספס, השחקן עם הכדור יכול לנצל את השטח שהתפנה באגף ולהתקדם עם הכדור. התרגיל מפתח תזמון תנועה, ראש מורם, מסירה מדויקת, נגיעה ראשונה, עקיפה, קבלת החלטות ויצירת יתרון מספרי.